PeutersBijeen

Tilber 9, 7908 PB Hoogeveen

Telefoon: (0528) 278118

obshetrastholt@bijeen-hoogeveen.nl

Visie: Goed onderwijs! En dat merk je aan alles!

Onderwijs op Het Rastholt:

Denk, durf doe!

Denk, durf, doe. Daar draait het om op onze school. Dat geeft de kinderen ruimte voor initiatieven en leert ze bewuste keuzes te maken. Zowel bij de leervakken als bij de sociaal- emotionele vaardigheden. Leren naar zelfstandigheid en zelfwerkzaamheid, met verantwoordelijkheid naar de groep.

Denk Denk eerst na voordat je iets gaat doen. Wat wil je bereiken, hoe ga je dat doen en wie of wat heb je daarbij nodig? Kinderen ontwikkelen zo een creatief denkvermogen en benaderen de problemen op hun niveau. Met de hulp van de leerkrachten wordt het proces, de af te lopen weg, een stuk van jezelf en dat komt de motivatie en de prestaties ten goede.
Durf Hier gaat het om zelfvertrouwen. Durf het avontuur aan, durf ook fouten te maken of op eerder genomen keuzes terug te komen. Dat kan alleen als er vertrouwen is. In jezelf, in de groep en in de leerkrachten. Omdat Het Rastholt veel werk maakt van je veilig en vertrouwd voelen op school, worden hier hoge ogen gegooid. Durf wordt beloond, afwachten is geen optie.
Doe De derde belangrijke stap. Zelfstandig dingen ondernemen, ontdekken en leren samenwerken. Daar is bij Het Rastholt alle ruimte voor. Actie ondernemen, anderen enthousiasmeren en daarna het hele leerproces doorspreken. Dat maakt van leren een dynamisch spel waar iedereen graag aan meedoet.

Sterke basis: goed taal en rekenonderwijs!

Uitdagend pakket

1. Engels schoolbreed groep 1 tot groep 8

2. Ondernemend leren het kinderkooklokaal

3. Mediawijsheid werken met tablets

Basisvoorwaarde; veilig en vertrouwd                                                                 Kinderen leren het beste in een vertrouwde omgeving. Een omgeving waar ze zich thuis voelen, geborgen en veilig. Zo ga je met plezier naar school en leer je met plezier. Iedereen in zijn eigen tempo en natuurlijk passend bij de capaciteiten. In zo'n omgeving wordt op allerlei gebieden gewerkt aan de ontwikkeling van het kind. Dat krijgt en neemt de ruimte.

Overzicht Rastholt